ESU

ESU

keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Pumppi-pamppi-pumppi-pumppi

Vannoutuneena liikkujana ensitöikseni etsin tammikuussa Emporiasta kuntosalin. Ilahduinkin, kun kuulin, että koululta löytyy oma sali sekä uimahalli. Sekä salille että uimahallille pääsee ilmaiseksi opiskelijakorttia näyttämällä. Koulun sali on muuten aika hieno ja uusi, mutta huonona puolena on, että sali on iltapäivisin äärimmilleen täynnä.

Koulun sali


Yhtenä hyvänä juttuna täällä on, että Personal Trainereiksi opiskelevat tarjoavat PT-tunteja muille opiskelijoille ilmaiseksi. Harmikseni jonotuslistat ovat niin pitkät, etten ehdi itse hyödyntämään tulevien PT:iden palveluita tämän lukukauden aikana.

Aamutreenin saa yleensä tehdä ihan rauhassa
Koulun oma uimahalli on kyllä erittäin iso plussa, ja uimahalli sijaitseekin sopivasti kuntosalin ja dormin välissä.

Uimahalliin pääsee mukavasti pulahtamaan rankan salitreenin päätteeksi

Useimmiten uimahallissa saa pulikoida rauhassa

Yo-salilla on myös arki-iltaisin ohjattuja jumppia, jotka kyllä jättivät aivan kylmäksi. Ohjaajat ovat itsekin opiskelijoita, joilta ei kovin vankkaa osaamista ohjaamisesta vielä löytynyt. Kolme vuotta Satsin LesMills-tunneilla käyneenä koulun yo-salin tarjonta ei oikein tuntunut riittävältä. Salin ruuhkautuessa lukukauden alkaessa päätinkin tutustua paikalliseen kuntokeskukseen Genesikseen, johon viikon kokeilun jälkeen liityin. Sali maksaa 45$ kuukaudessa, mikä on mielestäni ihan kelpo hinta kunnon salista. Normaalisti jäsenyysaika on vuoden, mutta sain sovittua itselleni vain kolmen ja puolen kuukauden jäsenyyden lyhyen vaihtoajan takia.

Genesis Health Club vastaa meidän Satsia tai Elixiaa
Olen tykännyt Genesiksestä älyttömästi, vaikka näiden omat "lisensoidut" jumpat ovat aivan kamalia (lieneekö missään LesMillsin voittanutta?). Sali on kuitenkin iso, laitteita on riittävästi ja muutama hyvä ohjattu tuntikin löytyy lukkarista. Äärimmäisen ison plussapisteen Genesis saa suihkuista, joita ei koulun yo-salilta löydy.

Women's locker room
Genesikseltä löytyy paikallisten "sauna" eli steam room, jossa lämpötila on korkeintaan 50 astetta ja ihmiset menevät sisälle vaatteet päällä. Kaikki paikalliset eivät edes tiedä, minkälainen oikea sauna on.

Genesis tarjoaa myös rasvat, shampoot, hoitoaineet, saippuat, dödöt ja hiuslakat

En olisi ikinä voinut kuvitella, miten paljon kaipaan käsisuihkua ja saunaa!
Onneksi Genesis on hinta-laatu-suhteeltaan suhteellisen hyvä, sillä se on ainoa lähimailta löytyvä sali. Tämäkin on yksi asia, mikä eroaa selvästi Suomesta. Suomessa tuntuu kuntosaleja löytyvän joka nurkasta, täällä niitä saa hakemalla hakea. Vähäisen salitarjonnan lisäksi lenkkeily on tehty erittäin hankalaksi. Jalankulkutiet ovat huonossa kunnossa ja ne saattavat loppua yhtäkkiä, minkä seurauksena joudut välillä juoksemaan autotiellä autojen seassa. Onneksi autot väistävät ihan näppärästi, eikä torvensoittoa ole vielä joutunut kuuntelemaan. Pururadoista täällä voi vaan haaveilla.

Laitteista harvemmin tulee riitaa Genesiksellä

Genesis tarjoaa myös sekä hiki- että suihkupyyhkeet treenailijoille

Respan proteiinibaarit saa alle 5$:lla herkullisia proteiinipirtelöitä, jotka valmistetaan oman toivomukset mukaan. Tällaiset Suomeenkin, kiitos!
 
Kaikista hauskinta täällä on tosiaan ollut huomata ero suomalaisten ja jenkkien hyötyliikunnassa.  Kun kävelen kampukselta salille, joka on noin 500 metrin päässä, vastaan ei tule ikinä ketään. Sama juttu, kun käyn lenkillä - ei ketään. Jotkut autoilijat jäävät tuijottamaan pitkäksikin aikaa, kun hölköttelen menemään. Luulevat varmaan, että olen eksyksissä.

Genesis

Onneksi luentoja on täällä sen verran vähän, että salilla ja lenkillä ehtii ravaamaan lähes päivittäin. Se onkin hyvä juttu, sillä koulun hampparitarjonnan takia saattaisin muuten tulla kymmenen kiloa painavampana takaisin Suomeen.

Loppuun vielä Sami Hedbergin loistavia ajatukia kuntosalista ja treenaamisesta:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti