ESU

ESU

maanantai 3. helmikuuta 2014

Happy year of horse

Viime viikonloppuna käytiin tosiaan uudestaan Kansas Cityssä, tällä kertaa vain meidän tyttöporukalla sekä itse vuokratulla autolla. KC:stä löytyy yksi suuri outlet village nimeltään Legends, johon shoppaholiceina suunnattiin ensimmäisenä. Ihana +15 asteinen kevätsää sekä ruokailu Cheesecake Factoryssa piti huolen, että reissu oli onnistunut.

KC:n outlet village Legends: tänne kannattaa suunnata shoppailemaan

Kansas Cityssä ei ole hirveästi muuta tekemistä kuin shoppailemista. Löytyy sieltä yksi H&M:kin.

Cheesecake Factoryn suussa sulava juustokakku
Matkalla KC:hen. Emporiasta matka kestää noin 1,5 tuntia.
Auton vuokraaminen on kyllä naurettavan helppoa ja halpaa täällä: viikonlopun autovuokrasta maksettiin bensoineen ja vakuutuksineen noin 20€ per nuppi! Kaiken lisäksi ajaminen on ihan mielettömän kivaa, sillä autot ovat automaatteja. Kun suunnistettiin Kansas Cityyn, oltiin kovin ilahtuneita myös hyvistä kylteistä ja opasteista. Eksyminen on melkein vaikeampaa kuin perille löytäminen, mikä rauhoitti meidän turistien mieltä.

Viikolla luentojen ja läksyjen lisäksi aika on vierähtänyt erinäisten ohjelmien parissa. Melkein joka päivälle on järjestetty jonkinlaisia aktiviteetteja. Viime viikon tapahtumina oli muun muassa ESU:n veljeskunnan järkkäämä keilausilta sekä tutorien järkkäämät karaokeilta ja amazing race -tyylinen kilpailu kampuksella. Myös Grammyille ja Superbowlille olisi ollut järjestetyt kisakatsomot, mutta päätettiin katsoa ne omasta kisakatsomosta (joskin Superbowlissa meitä tyttöjä kiinnosti ainoastaan Bruno Mars...)

Amazing race in the campus

Grammy's

Superbowl

Viime viikonloppuna kiinalaiset vaihtarit kutsuivat meidät  kiinalaisiin uuden vuoden bileisiin juhlimaan vuotta 2014, joka on muuten hevosen vuosi. Tarjolla oli pirun hyvää kiinalaista ruokaa, kiinalaista musiikkia ja kiinalaista seuraa.

Home made real chinese food - yummy!
Pelmenien tekoa
Vaihtareita Etelä-Koreasta, Kiinasta, Japanista, Suomesta, Ranskasta ja Tanskasta
Aasialaiset on kyllä ihan parhaita. Kaikki aasialaiset täällä keihin olen tutustunut ovat ihan mahtavia ihmisiä: todella avoimia, ystävällisiä ja auttavaisia. Löysinpä kahdesta opettajaksi opiskelevasta kiinalaisesta itselleni kiinan kielen opettajankin!

Viikonloppuna tuli myös käytyä Emporian ainoassa elokuvateatterissa, joka nojatuoleineen veti kyllä vertoja Finnkinolle. Myös jäätävän kokoinen popparisaavi keräsi plussapisteitä.

Flinthill Theater. That Awkward Moment -leffaa katsomassa.

Ensimmäinen kunnon miinuspiste Emporialle tipahti perjantaina, kun yritettiin lähteä elokuviin taksilla. Taksilla matkumistaminen ei täällä maksa montaa dollaria, mutta eritoten viikonloppuisin taksia on turha edes yrittää tilata, sillä taksia saattaa joutua odottamaan tunninkin. Päätettiin kuitenkin yrittää tilata taksi, mutta 45 minuutin kohdalla tilaamisesta turhauduttiin, kun taksia ei näkynyt tai kuulunut. Takaisin tullessa yöllä oli sama juttu. Selityksenä pitkille odotusajoille saatiin, että Emporiassa iltoja ja öitä ajaa vain yksi taksi (paikallisen vastaus tähän järkytykseen: Well, this is a small place!) Huomasi taas sen, miten paljon kätevämpää elämä olisi, jos olisi oma auto.

Saatiinpahan tänne luntakin viikonloppuna. Yöllä taivaalta tipahteli kissan kokoisia jäähiutaleita, jotka muuttivat tiet luistinradoiksi. Huomiseksi on luvattu kunnon lumimyräkkä. Saattaa olla, että luennot joudutaan perumaan (snow day!)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti