ESU

ESU

maanantai 3. maaliskuuta 2014

Ruokafestivaalien satoa

Viime viikko oli aika ruokapainotteinen. Ensin torstaina RA:mme eli Resident Assistenttimme järjesti dormin kerroksellemme kokkailuiltaman. Illan tarkoituksena oli, että jokainen kerroksen asukki pääsee tekemään jotain oman kotimaansa herkkua. Buffetpöydän tyyliin jokainen saa sitten maistella maailmalla olevia erilasia makuja. Meidän ei itse tarvinnut maksaa aineksista mitään, kunhan ilmestyttiin paikalle leipomaan ja syömään.

Dormin käytäväkeittiössä oli parhaimmillaan kymmenisen ihmistä kokkaamassa
Itse päädyin valmistamaan mustikkapiirakkaa vaniljavaahdolla. Ensimmäinen ongelma tämän kanssa ilmeni, kun paikalliset eivät ymmärtäneet, mitä on vaniljavaahto. Toinen ongelma tuli piirakan täytteen kanssa, sillä rahkasta nämä eivät ole ikinä kuulleetkaan. Mustikkapiirakasta tulikin sitten vähän köyhempi versio: pelkkää taikinaa ja mustikoita. Onneksi sokeri-rasva-jauho-mustikka-seos maistuu aina hyvältä, joten kovasti sateli kehuja epäonnistumisesta huolimatta.

Oma mustikkapiirakka oli soveltamisesta huolimatta suhteellisen hyvää
Illan ehdoton suosikkini oli korealaisten tekemä kesäjuoma, johon tuli maitoa, spriteä, hedelmiä ja marjoja kuten viinirypäleitä, ananasta ja mansikoita sekä sokeria ja jäitä. Tämä juoma varmasti maistuu myös Suomessa kesähelteillä.

Herkullisia reseptejä eri puolelta maapalloa
Perjantaina sain sitten kokkailla lisää, sillä tarkoituksena oli kokata karjalanpiirakoita ja mustikkapiirakkaa lauantain International Food Festivalille. Kaupassa joutui taas käyttämään mielikuvitusta, kun rahkalle, ruisjauhoille ja puuroriisille etsittiin korvaajaa. Onneksi kaikille aineksille löytyi soveltamalla substituutti: rahkan korvikkeeksi sekoitettiin kermaviiliä, sokeria ja kreikkalaista jugurttia, ruisjauhot korvattiin täysjyvillä ja puuro valmistettiin normaalista riisistä.

Suomalaiset leivokset uuniin menossa
International Food Festival oli tosi kiva, koko lauantaipäivän kestävä tapahtuma, jossa eri maasta tulevat vaihtarit saivat kokkailla omia herkkujaan. Hinnan sai asettaa herkuille itse, mutta useimmilla maistiaispalat maksoivat 0,25 dollarista pariin dollariin. Myimme karjalanpiirakoita dollarilla ja mustikkapiirakaa puolellatoista. Molemmat myytiin tunnissa loppuun, ja mustikkapiirakkaa tultiin vielä kyselemään sen loputtuakin! Ilmeisesti rahkapiirakka on täällä sen verran harvinainen, että se oli saanut useammalta ihmiseltä kehuja.

Suomalainen ruoka sai hyvää mainetta festivaaleilla
Festivaalilla nähtiin myös esityksiä muun muassa korealaisen tanssin, taekwondon ja arabialaisen kansantanssin muodossa. Ihan mieletön kulttuuririkas tapahtuma!

Etelä-Korealaisten tanssishow

Arabialaiset joraamassa

2 kommenttia:

  1. Voi oispa meilläkin ollut noin hienosti organisoitu tapahtuma... Sen sijaan meillä roudattiin ruuat yökerhoon, jossa puolet ihmisistä oli ylimääräisiä, siis jotka eivät olleet itse kokanneet eivätkä välttämättä olleet edes vaihtareita. Ruuat hävis ennen ku ehti edes valistaa ihmisiä siitä mitä ne oli... Vitsi ei tullut mieleen tehdä marjapiirakkaa, täältä ois kai löytynyt Lidlistä rahkaakin! Ja muuten koreassa myydään limsahyllyssäkin tota ihme maitospritea :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kurja, että teillä ei ihan onnistunut ruokakulttuurin jakaminen! Ehkäpä tapahtuman järjestäjät tuosta viisastuneena osaa ensi kerralla järkätä asiat vähän paremmin. Oi onnekas, että teillä löytyy Lidl sieltä! Toivottavasti sun vaihto on sujunut hyvin :)

      Poista