ESU

ESU

maanantai 10. maaliskuuta 2014

Healthy hornet celebrates Fake Patty's

ESU:n opiskelijat sekä henkilökunta saivat osallistua tammikuusta maaliskuuhun kestävään Healthy Hornet Challengeen. Haasteeseen osallistujan tuli kuuden viikon ajan pitää kirjaa omista treeneistä, syömisistä sekä elämäntavoista ja näin kerätä pisteitä. Haasteen tarkoituksena oli motivoida ihmisiä liikkumaan enemmän ja elämään terveellisemmin. Innokkaana liikkujana palkinnonkuvat silmissä kiiluen lähdin tottakai haasteeseen mukaan. Perjantaina järjestetyssä palkintojenjaossa voitinkin sitten pari palkintoa hyvien pisteiden takia. Koko haasteidea oli mielestäni ihan mahtava, sillä kuulemani mukaan jotkut osallistujat onnistuivat tekemään kuuden viikon aikana jopa ihan kunnollisen remontin elämäntapoihinsa.

Tämän takia kannatti liikkua!
Viikonloppu sujui muuten aika rattoisasti. Perjantaina päätettiin testata käytäväkeittiö ja kokkailla jotain nannaa. Käytäväkeittiössä kokkaaminen onnistui suht hyvin - pannut ja lastat keittiöstä löytyi valmiina, ainekset piti vain hommata itse. Pöytään päätyi curry-pähkinä-kanaa, red lobsterin biscuiteja (oi taivas, kun ne on hyviä!) sekä amerikkalaiseen tapaan tehtyä makaronia eli macaroni and cheese. Jälkkäriksi olisi ollut vielä korvapuusteja, mutta pääruuan jälkeen vatsat olivat niin täynnä, että pullat joutuvat odottamaan toiseen päivään.
Lauantaina lähdettiin parin kaverin kanssa Manhattanille, yhteen Kansasin osavaltion suurimmista kaupungeista, juhlimaan St. Patrick's dayta eli Fake Patty'sia. Fake Patty's on täällä iso, koko viikonlopun kestävä juhla. Irlantilainen  humalajuhla olikin aika mieletön, sillä porukkaa oli Manhattanin baarikadulla kuin pipoa ja läheisistä taloista löytyi kotibileet lähes jokaisesta. Kaikilla oli vihreää päällä, ja kadutkin oltiin koristeltu teeman mukaisesti.

Manhattanin downtown
Hauskinta juhlaviikonlopussa oli tietysti ihmiset: aina, kun esittäydyin uusille ihmisille suomalaisena, oli ensimmäinen reaktio "That is so cool! Say something in Finnish!". Vaikkeivat he tietäneetkään, missä Suomi on, kovasti ne tykkäsivät kuunnella pälätystä suomeksi.

Vingsejä odottelemassa Buffalo Wild Wings -ravintolassa Manhattanilla
Ilta meni kuitenkin reisille, sillä meidän porukan tarkoituksena oli alun perin mennä baariin, mikä ei lopulta onnistunutkaan ihan niin helposti. Yksi tyttö meidän porukassa oli nimittäin 19-vuotias ja kaikissa baareissa ikäraja oltiin nostettu viikonlopun takia 21-vuoteen, minkä takia ei päästy oikeastaan minnekään sisälle. Koska kännykät eivät toimineet ihmismassan takia, ei meillä ollut kyytiä takaisin Emporiaan, ei yösijaa eikä baarien ikärajan takia oikein mitään tekemistäkään. Tässä kohtaa astui amerikkalainen ystävällisyys peliin: sain kaksi kaveria hakemaan meidät yöllä takaisin Emporiaan. Pojat ajoivat siis 3 tuntia keskellä yötä vain hakeakseen meidät Manhattanilta. Täytyy sanoa, että amerikkalaiset ystävät ovat kyllä mahtavia.

Funnel cake, eli käytännössä friteerattua taikinaa ja tomusokeria, maistui yöllä taivaalliselta!
Sunnuntaina onneksi sain ihanan lähetyksen: nimittäin naistenpäiväkukat poikaystävältä. :) Kukat piristääkin mukavasti muuten aika tyhjää dormihuonetta.


Ihanaa viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti