ESU

ESU

torstai 13. maaliskuuta 2014

Lankussa

Kuntokeskus Genesis, joka sijaitsee noin kahdeksan minuutin kävelymatkan päässä kampukselta, on mun ihan lempparipaikka Emporiassa. Genesiksellä tuleekin ravattua lähes päivittäin. Salin lisäksi jumppatarjontaa löytyy Zumban, lihaskuntotuntien ja Yogan muodossa. Omiksi lemppareiksi on muodostunut Zumba, HIIT ja Core -tunnit. Suomessa en normaalisti ikinä Zumbaa, mutta täällä Zumban ohjaaja Andra on ihan omaa luokkaansa: aina niin iloisella tuulella, että pakosti hyvä mieli tarttuu. Andra sanookin aina, että jos ihmiset uhraavat tunnin päivästään tullakseen hänen Zumbaansa, hän haluaa antaa heille vain parasta. Zumban lisäksi 30 minuutin core- eli keskivartalolihaksiin keskittyvä ohjattu tunti sekä 60 minuutin HIIT eli High Intensity Interval Training -tunti ovat päässeet vakkaritunneiksi treeniohjelmaani. HIIT-tunnilla mennään eikä meinata, sillä 60 minuuttia on täynnä sellaista rääkkäistä, että tunnin jälkeen hiestä voisi muodostaa valtameren.

Viime maanantaina HIIT-tunnin jälkeen järjestettiin kuukausittainen lankkukisa. Kaikki halukkaat saivat jäädä kokeilemaan omaa keskivartalolihasten kestävyyttään ja katsoa, kuka kestää pisimpään. Voittajalle oli luvassa Genesiksen t-paita sekä oma valitsema smoothie proteiinipirtelöbaarista. Viime kuussa otin osaa samaiseen kisaan ja tulin silloin toiseksi. Silloin harmitti niin pirusti, että pakkohan se oli kokeilla, josko rahkeet riittäisi voittoon tällä kertaa.


Loppujen lopuksi meitä oli kuudentoista minuutin jälkee lankussa enää kaksi. Kun 19 minuuttia tuli täyteen, toinen tyttö onneksi tippui, ja musta tuli onnellinen voittaja.

Me and HIIT and Core -instructor Pete
Hyvien salitilojen sekä ryhmäliikuntatuntien lisäksi Genesiksen yhtenä parhaana puolena on ihmiset - kaikki ovat niin ystävällisiä! Sain taas kokea tämän ystävällisyyden, kun eräs treenituttava lähti ennen viime Zumba-tuntia kuskaamaan mua takaisin dormille hakemaan unohtuneita jumppahousuja. Lähes kaikki tulevat juttelemaan salille, ja esimerkiksi naisten pukkarissa olen päässyt monta kertaa kuulemaan paikallisten elämäkertoja. Lisäksi ihmiset tuntuu olevan lähes poikkeuksetta aina hyvällä tuulella, mikä piristää itseäkin kivasti.

Kyynerpäät verillä mentiin voittoon: mutta maistuipa voittosmoothie nannalta sen jälkeen!

Muistakaahan venytellä treenin jälkeen!

Tällä viikolla on ollut Mid-termsit eli "tenttiviikko" ennen Spring Breakiä. Omat välitentit olivat onneksi suht lyhyitä ja ne järjestettiin luennon aikana. Muut luennot pidettiin normaalisti, joten  meininki on täällä vähän samanlaista, mitä meillä on Suomessa yläasteella. Muutenkin tentit tuntuivat älyttömän helpoilta verrattuna yliopistotentteihin Suomessa, mitä nyt englannin kielen kanssa välillä joutui taistelemaan. Nyt, kun tentit sai alta pois, voi keskittyä Spring Breakiin ja tulevaan viikkoon Losissa! Seuraava postaus tuleekin sitten, kun palataan Enkelten kaupungista.

2 kommenttia:

  1. Anna, 19 minuuttia lankussa! Oot kyllä terästä! Tosi kiva lukea sun blogia ja siellä vaikuttaa olevan aika mahtavaa! Paljon terkkuja! t. Merja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Merja!! Täällä on kyllä aivan huippua, mitä nyt sauna ja ruisleipä puuttuu ;) terkkuja Suomeen, pian taas nähdään!

      Poista