ESU

ESU

torstai 30. tammikuuta 2014

Quiet. Peaceful. Safe.

Näillä sanoilla paikalliset kuvaavat Emporiaa ja ainakin täällä asutun parin viikon perusteella kuvaus osuu aika oikeaan. Emporia on siis n. 25 000 ihmisen kyläpahanen noin 170 kilometriä Kansas Citystä. Opiskelijoita Emporia State Universityssä eli kavereiden kesken ESU:ssa on noin 6000, joista vaihtareita on noin 107. Vaihtareita Emporiaan on eksynyt noin 19:sta eri maasta, Etelä-Korea selvästi eniten edustettuna. Suomalaisia ESU:sta löytyy yhteensä 12.

Vaihtareita ja tutorit (sekä pari muksua)
ESU on siinä mielessä jännä, että vaikka koulu ei opiskelijamäärän perusteella kovin suuri olekaan, se koostuu monesta eri luentorakennuksesta. Koska luentojen välillä on vain 10 minuutin tauko, joutuu luennolta toiselle juoksemisessa ottamaan pikaisia spurtteja.

Liiketoiminnan laitos ja asuntola

ESU:n päärakennus


Emporiassa on yksi pääkatu, Commercial Street, jonka varrelta löytyy lähes kaikki, mitä kaupungilla on tarjota. Vähän kauempaa löytyy vielä Walmart sekä paikallinen ostoskeskus, mutta lähikauppa, kuntosali sekä muu elintärkeä löytyy onneksi tältä lähikadulta.

Commercial StreetParasta Emporiassa on ehdottomasti ihmiset. Niin kaupankassa kuin vierustoveri jumppatunnilla tulee käsi ojossa tervehtimään ja ihmettelemään aksenttia. Kaikilla tuntuu olevan aikaa hetken juttutuokiolle. Sen lisäksi, että ihmiset on hirveän kiinnostuneita Suomesta, kaikilla tuntuu olevan oma elämäntarina jaettavana. Täällä onkin tähän mennessä saanut kuulla jos minkälaisia erilaisia tarinoita ihmisten elämästä.
Ihanaa paikallista asutusta
Kansasissa on paljon uskonnollista porukkaa, minkä takia kirkkojakin löytyy joka kulmasta  
Harmillinen puoli on se, että täällä on kylmä. Pahimmillaan käydään -15 asteessa, kun taas parhaimmillaan on samanverran plussaa. Sää vaihtelee päivittäin ja on erittäin vaikeasti ennakoitavissa. Mutta onneksi täällä ei ole yhtään lunta (!) ja aurinko paistaa joka päivä kirkkaalta taivaalta. Aika samanalainen meininki kuin Suomen keväässä. Mutta kesää kohti mennään!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti