ESU

ESU

sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Getting to know ESU

Ensimmäinen viikko Emporiassa takana. Vaikka sää on ollut vain pari astetta plussan puolella aurinko on paistanut joka päivä, minkä takia ulos on tarjennut lähteä tutkimaan ympäristöä. Lunta täällä ei ole muualla kuin alla olevassa kuvassa, amen to that!

Kampusta
Toisaalta en voi uskoa, että vihdoin olen täällä, mutta toisaalta en voi myöskään uskoa, että olen ollut täällä vasta viikon. Ensimmäinen viikko on kulunut älyttömän nopeasti, mutta mukavasti orientaation parissa. Aamut ovat alkaneet seitsemältä aamupalalla, minkä jalkeen on ollut visainfoa, järjestöjen esittäytymistä, kampuskierrosta, kurssien valitsemista, suuret Welcome Dinner -partyt sekä muuta tutorien ja koulun järkkäämää ohjelmaa. Kaikki on sujunut täällä aika mallikkaasti, mitä nyt asuntolan nettiin ei saanut aluksi yhteyttä (mikä korjattiin kuitenkin heti seuraavana päivänä).
Orientaatioviikon ohjelma
IT-ongelmapaja. Muillakin oli ongelmia netin kanssa

Community fair - järjestöt esittäytyivät

Vaihtareita maailman joka kolkasta. Venäjän, Pakistanin ja Suomen edustus Welcome Dinner -juhlissa.

Japanilaista talenttia vaihtareille tarkoitetussa Welcome Dinner -juhlassa
Orientaatioviikko huipentui tutorien järjestämään reissuun Kansas Cityyn. Koska Emporiasta kestää kaksi tuntia ajaa Kansas Cityyn ei perillä jäänyt paljoakaan ylimääräistä aikaa tuhlattavaksi. Päiväreissu kului ostoskeskuksessa shoppailemalla, syömällä hyvin ja paljon sekä lopuksi vielä international marketilla, joka tuntui olevan aasialaisille vaihtareille kuin paratiisi - eurooppalaiset vaihtarit pakenivat Starbucksiin odottamaan bussin lähtöä takaisin Emporiaan. Illalla järjestetyt vaihtaribileet, jonne ujot aasialaisetkin uskaltautuivat saivat Emporian tuntumaan vielä enemmän kodilta.
Ihana tanskalaisvahvistuksemme Cindy Kansas Cityssa
International market - aasialaisten taivas. Nauratti, kun aasialaiset tuli tuolta ulos ihan pähkinöissä suurien jätesäkkien kanssa


Kansas Cityn maisemia

Ensimmäinen kiinalainen onnenkeksini!

Kurssivalinnat tehtiin alkuviikosta opon kanssa ja näillä näkymin on tulossa mukavan rento kevät. Kurssivalinnoista sen verran, etta täällä on jos minkälaista kurssia tarjolla, aina teatteritaiteesta liikuntaan ja kieliopinnoista astrologiaan. Melkein kaikilla kursseilla on kuitenkin vaatimuksia, joita vaihtarit eivät täytä. Tämä rajaa mahdollisia valittavia kursseja, minkä takia johtamisen pääainelukijana pystyin valitsemaan loppujen lopuksi vain yhden johtamisen kurssin. Opintotunteja tulee kuitenkin kertyä yhteensa 12, jonka saa onneksi nopeasti täytettya tennis, pilates ja laulukursseilla (joista kyllä saa opintopisteitä täällä, mutta joita tuskin saa hyväksiluettua Suomessa). Tällä hetkellä lukkarissani on johtamisen, tietotekniikan ja englannin kurssi, minkä lisäksi päiviä piristää pilates-, tennis- ja stressinhallintakurssit. Yleensä kurssit järjestetään joko maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina tai sitten tiistaina ja torstaina. Onnistuin sovittamaan kaikki kurssit tiistaille ja torstaille, mikä mahdollistaa hengähdystauon keskellä viikkoa sekä mukavan pitkät viikonloput.

Näiden ihanien leidien (vas: Dorine, Cindy, Viivi ja Anette) kanssa onkin jo suunnitteilla pitkiä viikonloppuretkiä
 Huomenna täällä on pyhäpäivä, nimittäin Martin Luther Kingin päivä. Suunnitelmissa on käyttää se hyödyksi tutustumalla Dorinen avulla ranskalaisen keittiön saloihin (toisin sanoen nutella-crepsejä, nam!). Pyhapäivän takia luennot alkavat vasta keskiviikkona, mutta onnistuneiden kurssivalintojeni takia joudun koulunpenkille vasta torstaina. Siihen asti ehtii vielä hengähtää ja vaan nauttia tästä uutudenjännityksestä.

Terkkuja!

2 kommenttia:

  1. en ollukkaa aiemmin huomannu sun blogia, mutta tää on tosi ihana mun mielestä ♥ kirjotatki ihanan usein! Kampus näyttää tosi kivalta ja muut vaihtarit mukavilta :) Pidä hauskaa ja koe kaikkea jännää! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) kiva, että tykkäät. Katsotaan, mitä kaikkea jännää ehtii puolessa vuodessa tapahtua. Kaikista seikkailuista voi lukea sitten lisää täältä! :)

      Poista