ESU

ESU

keskiviikko 1. tammikuuta 2014

New years eve at Clearwater Beach
Hyvää uutta vuotta Floridasta! Täällä vuosi vaihtui mukavissa merkeissä, noin +20 asteisessa hieman pilvisessä ja tihkusateisessa säässä. Vuoden vaihtumisen kunniaksi suunnattiin vähän matkan päähän Clearwater Beachille, jossa piti olla Floridan hienoimmat ilotulitukset. Porukkaa olikin älyttömästi paikalla, ja kaiken kruunasi yhteen ääneen laskettu countdown ennen keskiyötä. Täällä ei ammuttu raketteja lähes ollenkaan ennen kahtatoista, vaan kaikki odottivat kahdentoista rakettishow'ta (joka sekä mun että L:n mielestä oli loppujen lopuksi aika samanlainen, mitä Suomessa).
Pari viimeiset päivät, mitä täällä on nyt vietetty on mennyt mukavasti shoppaillessa Floridan talvisen (eli sateisen ja pilvisen) sään takia. Kaksi lähintä ostoskeskusta, Westshore Plaza ja International Plaza, on ehditty koluta läpi. Toinen ostoskeskuksista löytyy hotellia vastapäätä ja toinen kahden kilometrin päässä, jonne pääsee hotellin ilmaisella kuljetuksella. Näihin paikkoihin pääsyä ei siis ole välimatkalla pilattu.

International Plaza & Bay Street: paljon hienoja (ja kalliita) kauppoja ja porukkaa kuin pipoa

Tampan Wal-Mart tuli tsekattua myös. Mikäli hätä yllättää (ruoka)shoppaillessa, löytyy maitotuotteiden vierestä vessat.

International Plazan The Cheesecake Factoryn jäätävän suuret juustokakkupalat. Vaihtoehtoja on reilu kaksikymmentä, joista meillä pääsi maistinkiin Oreo-suklaa-juustokakku. (Tätä teki tiukkaa syödä kaksinkin!)


Nuo kaksi ostoskeskusta ovatkin sitten ainoat paikat, jonne voi kävellä. Kaikkialle muualle täällä joutuukin sitten matkaamaan, ja pitkään. Bussilla reissaaminen on tullut jo parissa päivässä suhteellisen tutuksi. Välimatkat on pitkiä, ja vaikkeivat olisikaan, kestävät bussimatkat yleensä lyhimmillään puolitoista tuntia. Ihmiset myös liikkuvat todella vähän busseilla, minkä takia bussilinjoja on vähän ja ne kulkevat harvoin.

Tuskin tulee kellekään yllätyksenä, että täällä ei paljoa kävellä. Jalankulkuteitä on todella vähän, niin kuin jalankulkijoitakin, minkä takia suurissa risteyksissä joutuu spurttailemaan autojen välistä, mikäli halajaa toiselle puolelle.


Myös Tampan downtown eli keskusta on tullut tsekattua. Nopeasti sen tsekkasikin, sillä keskusta oli suhteellisen pieni, eikä siellä löydy paljoakaan tekemistä. Keskusta sisältää Channelside Plazan, jossa on pari kahvilaa ja ravintolaa, Tampa Bay Lightningin areena sekä Floridan yksi tunnetuimmista akvaarioista (joka pääsee testiin myöhemmin, niin kuin Lightningien areenakin). Channelsiden vierestä löytyy Ybor City, jota pitkin pääsi huristelemaan somalla vanhanaikaisella ratikalla.
Channelside Plaza

Ybor city
Mukava kulkupeli... miksei näitä ole Suomessa?
Tampasta löytyy myös suuri eläintarha, Lowry Park Zoo, jossa käytiin ihastelemassa pingviinejä, kirahveja ja muita suloisia karvaturreja. Hauskinta eläintarhassa oli kuitenkin amerikkalaisperhe, joka meidän jolkottelua kuunneltuaan kyseli, mistä päin ollaan. Suomesta he tiesivät sen verran, että se on pohjoisessa ja Euroopassa. Ilmeisesti he luulivat meidän tulevan pohjoisnavalta, sillä seuraava kysymys +15 asteen iltapäivässä oli "Is this hot for you?".Parasta täällä (tähän mennessä) mielestäni onkin olleet ihmiset. Lähes joka paikassa ihmiset kyselevät mistä ollaan kotoisin, mitä tykätään Tampassa ja antavat jotain matkavinkkejä. Bussikuskit ja kaupan kassat neuvovat mielellään ja aina toivotetaan hyvät bussimatkat, hyvät uudet vuodet tai hyvät päivänjatkot. Ehkä suurin ero suomalaisiin on se, että ihmisillä ei ole kiire mihinkään vaan aina on aikaa vaihtaa kuulumiset (bussikuski saattaa pysähtyä valoihin juttelemaan jonkun kanssa ja takana olevat autot odottelevat kiltisti). Eikä yhtään haittaa, vaikka small-talk olisikin teennäistä, on se silti mukavampaa kuin suomalainen töykeys ja vähäsanaisuus.Tänään lähdetään kolmen päivän tripille Orlandoon. Tarkoituksena on päästää sisäiset lapsemme valloilleen Universal Studiosin huvipuistolaitteissa. Ihanaa uuden vuoden alkua kaikille Suomeen!

Ps. lisää kuvia voi katsella täältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti