ESU

ESU

torstai 16. tammikuuta 2014

Epic fail called Orlando


Ennen Kansasin vaihtoa olimme ajatelleet L:n kanssa nauttia auringosta kahden viikon ajan Tampassa, Floridassa. Lomaa suunnitellessa ajatuksena oli viettää suurin osa ajasta aurinkoa palvoen, joko rannalla tai uima-altaalla. Loppujen lopuksi kahden viikon lomaan mahtui vain kaksi aurinkoista päivää. Meillä kävi erittäin huono tuuri säiden suhteen, sillä koko Amerikkaa koetteli kaksi kovaa myrskyä, minkä takia säät oli ennätyksellisen kylmät koko maassa. Aurinkoisten säiden puuttuessa meidän piti kehitellä uusia suunnitelmia ja muuta puuhaa päivien kuluksi. Suurin osa päivistä saatiinkin kulumaan mukavasti syömällä, shoppailemalla ja lököilemällä hotellin porealtaassa. Myös Tampa Bay Lightningien lätkäpeli sekä käynti Florida Aquariumissa toivat kivaa piristystä arkeen.

Hotellista löytyi onneksi 100F-lämmin poreallas, jonne tarkeni mennä kylmemmälläkin ilmalla
Florida Aquarium - haiden sekaan pääsee sukeltelemaan, jos haluaa ja uskaltaa

Vaikkei kotijoukkue voittanutkaan, oli tunnelma silti mahtava. Katsojia oli paikalla reilut 20 000. Kyllä jenkit vaan hallitsee sen eläytymisen!
Koska Tampassa ei ole oikeastaan paljoakaan tekemistä päätettiin L:n kanssa lähteä parin päivän tripille Orlandoon. Kolmen päivän reissuun mahtui erittäin monta eeppistä epäonnistumista, joista ensimmäinen alkoi kuljetusvälinettä valittaessa. Orlando on reilun tunnin ajomatkan päässä Tampasta, mutta koska luulimme, ettei alle 25-vuotias saa vuokrata autoa (ensimmäinen failure) jouduimme etsimään jonkinnäköisen julkisen kulkuvälineen päästäksemme perille. Kulkuvälineeksi valikoitui Florida Express Bus (toinen failure), joka osoittautui kaikin puolin yhdeksi huonoimmista ikinä kokemistani kuljetusyhtiöistä. Ainoa hyvä asia kyydissä oli se, että pääsimme perille. Menomatkalla kuljettaja oli töykeä ja  pälätti espanjaa korvanappiin koko matkan. Takaisintulomatkalla odotimme kyydin saapumista 1,5 tuntia motellin edessä, koska "tarkkaa noutamisaikaa ei voida sanoa". Kun yritin soittaa toimiston numeroon, sieltä ei vastattu. Harvoin palaa pinna, mutta siinä vaiheessa meinasin repiä pelihousuni. Joten, kokemusta viisaampana osaan neuvoa: vuokratkaa auto.

Kolmen päivän miniloma oli tarkoitus kuluttaa Universal Studiosilla. Universal Studios koostuu kahdesta huvipuistosta: elokuvapuolesta sekä huvipuistopuolesta eli Adventure Islandista.
Universal Studiosiin kannattaa varata mukaan hyvien kenkien lisäksi paljon kärvivällisyyttä, sillä parhaimmillaan jonot yhteen laitteeseen kestävät kolme tuntia. Vaikka laitteet ovatkin älyttömän hyviä ja viihdyttäviä, kahden ja puolen tunnin kohdalla vakuuteltiin L:n kanssa toisillemme, ettemme enää ikinä tuhlaa aikaa jonossa seisomiseen.
Island of Adventure ja Universal Studios

Elokuville oli omistettu huvipuistosta omat alueet, josta löytyi elokuvan teemaan sopivia laitteita
The wizarding world of Harry Potter

Butterbeer, mm!
Tylypahka. Linnan sisältä löytyi muuten koko huvipuiston paras laite! Kahden tunnin jonotus kannatti.

Welcome to Springfield: täältä löytyy Moe's, Krusty Burger sekä Lardlad donuts!


Älyttömän kylmä - jonotapa siinä kolme tuntia ulkona!
Maailman suurin Hard Rock Cafe, jossa ruoka ei kyllä ollut sen parempaa kuin muuallakaan


Universal Studios on kyllä näkemisen ja kokemisen arvoinen paikka. Vaikkei muuten välttämättä huvipuistolaitteista tykkäisikään, laitteet on tehty niin todentuntuisiksi, että niissä viihtyy paatuneinkin laitteissakävijä.

Universal studiosin lisäksi Orlandosta löytyy suuria outlet-kyliä, joissa kannattaa ehdottomasti käydä tekemässä löytöjä. Kolmen päivän reissuun saimme mahdutettua puolikkaan shoppailupäivän. Orlando premium outlet-kylästä löytyy yli sata eri liikettä, joissa parhaimmillaan oli -70% alennukset. Näillä nurkilla olisi voinut shoppailla pidempäänkin!
Suurin ero Tampan ja Orlandon välillä on ihmiset. Tampassa turisteja ei ollut juuri nimeksikään, kun taas Orlandossa tuntui olevan enemmän turisteja kuin paikallisia. Tampassa ihmiset olivat ystävällisiä ja rentoja, kun taas Orlandossa ihmiset ryntäilivät ympäriinsä ja kaikille tuntui olevan kiire jonnekin (niin kuin varmaan meilläkin). Ymmärtäähän sen kaupunkikohteessa, että kiirehän siinä tulee, kun on paljon tehtävää ja nähtävää. Kaikin puolin Orlando on kuitenkin näkemisen arvoinen paikka, mutta kolmen päivän edes-takas-ryntäilemisen jälkeen paluu Tampan rentoon ilmapiiriin oli enemmän kuin tervetullutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti