ESU

ESU

keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Money money money

Ensimmäinen takaisku vaihtoon tuli, kun saatiin maksettavaksi neljän kuukauden asuminen ja ruoka kerralla. 4000$ lasku, viikon maksuaika sekä hullut lisäkustannukset käteis- tai korttimaksusta sai pipon kiristymään hitusen. Lyhyen maksuajan lisäksi tilisiirto on tehty täällä lähes mahdottomaksi, mikä aiheuttaa tilisiirtoihin tottuneelle harmaita hiuksia. Kaiken lisäksi orientaatioviikosta joutuu pulittamaan reilu 800 dollaria, mikä tuli vaihtareille täytenä yllätyksenä. 800$ tuntuu aika kermaiselta hinnalta, sillä orientaatio oli vaihtareille pakollinen.

Rahaa saa myös palamaan koulukirjoihin ihan kiitettävästi. Täällä kirjat pitää hommata jo heti kurssin alussa, sillä niitä käytetaan koko kurssin ajan (tai ainakin näin meille kerrottiin). Arvatkaapa, paljonko maksoi yhden kirjan lainaaminen?


122$. Kyllä, lainaaminen siis, eli kirja tulee palauttaa heti tentin jälkeen tai saa vielä maksettavakseen jonkun pienen kivan lisämaksun. Opiskelijat saattavat joutua käyttämään satoja tai jopa tuhansia dollareita koulukirjoihin. Tämmöiset yllärikulut saa kyllä arvostamaan suomalaista koulujärjestelmää ja sen helppoutta. Sen kun marssit koulun kirjastoon ja lainaat ilmaiseksi kaikki kurssikirjat! Onneksi muilla vaihtareilla on aika paljon samoja kursseja, joten ollaan sovittu, että ostetaan kurssikirjat yhteisesti. Kirjalle ei tule silloin niin kullassa pyöriteltyä hintaa, mutta toisaalta tenttiviikon lähestyessä kirjaa tuskin paljon näkee.
Koulun kirja- ja krääsäkauppa
Kirjakaupasta pystyy ostamaan vaikka minkälaista krääsää koulun logolla varustettuna
Muutenkin lukukausimaksut ovat täällä käsittämättömiä. Tutkintoaan täällä tekevä vaihtarikaverini pulittaa vuodessa 28 000 dollaria pelkästä koulusta. Ja tämä on Emporian yliopisto Kansasissa, ei mikään maailman halutuin yliopisto siis. En edes halua miettiä, mitä huippuyliopistot maksavat. Jälleen kerran kohoaa arvostus Suomen "ilmaista" koulujärjestelmää kohtaan.

Onneksi Turun yliopisto maksaa opiskeluni täällä, minkä lisäksi sain vielä mukavan apurahan lentokulujen kattamiseksi. Omasta kukkarosta täytyy siis pulittaa vain asuminen, ruoka sekä muut menot. Eläminen on täällä onneksi suhteellisen edullista, sillä ruoka ei maksa paljoa, auton vuokraaminen on naurettavan halpaa ja helppoa, eikä lähikuntosalistakaan tarvitse maksaa kuukaudessa montaa kymppiä.

Onneksi rahaa riitää myös herkutteluun
Jotta tästä postauksesta ei jäisi valituksen maku suuhun, loppuhuipennuksena jaan teille mielestäni parhaan TV-mainoksen ikinä:

Automainos. Katsojan aliarvioimista parhaimmillaan.

Miten tyhmänä mainostajat pitää ihmisiä? Itse sain tästä ainakin päivän naurut.

Terkkuja!

Ps. lisää kuvia löytyy täältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti