ESU

ESU

lauantai 10. toukokuuta 2014

Huvipuistovierailua ja eläintarhailua

Viimeistä täyttä viikkoa viedään!

Lämpöä (ja tornadovaroituksia) tiedossa
Emporiaan on saatu kunnon kesä, jihuu! Viime viikonloppuna päästiin nauttimaan ulkoaktiviteeteista, kun ensin käytiin Kansas Cityssä ja seuraavana päivänä Oklahoma Cityssä. Kansas Cityssä suunnattiin päiväksi huvipuisto World's of funiin, joka kokonsa ja laitteidensa puolesta muistuttaa erittäin paljon Linnanmäkeä. Vaikka lämpöasteita oli yli kolmekymmentä oli ihmisiä paikalla suhteellisen vähän. Hyvä vain, niin ei tarvinnut kuluttaa aikaa jonottamiseen.

Paikallisessa Space shotissa (tai Rakettihan se on nykyään...)

Huvipuisto oli jaoteltu eri alueisiin eri maanosien mukaan. Finnish fling -niminen vempain löytyi Skandinaviasta.

Lämmintä ilmaa ja hyvää seuraa riitti!

Kahdeksan tunnin jälkeen jalat huusi hoosiannaa
Ehdottomasti hauskin "laite" huvipuistossa oli vapaapudotus RipCord, joka muistuttaa vähän benjihyppyä. Valjaissa noustaan noin 60 metriin ja vapaapudotuksen jälkeen leijaillaan ilmassa kuin jojo. Uskaltauduttiin korelaisen Kellyn kanssa testata tätä 25 dollarin lystiä, ja oli kyllä ihan mahtavaa!

Nyt lennetään!

Huvipuistolipun hinnalla pääsisi myös vesipuisto Ocean's of funiin, mutta se ei vielä ollut auki. Saatiin kuitenkin koko päivä hyvin kulutettua pelkällä huvipuistopuolellakin.

Seuraavana päivänä suunnattiin Oklahoma Cityyn. Oklahoma Cityssa, jonne oli noin neljän tunnin ajomatka, päästiin ajamaan kartingia sekä käymään Oklahoma City zoossa.

Thunder and lightning ajamassa kartingia

Oklahoma City Zoossa ei maanantaina ollut mikään kovin suuri ryysis

Zoon parasta antia oli lepakot, ne oli aika siistejä tyyppejä!
Emporiastakin löytyy eläintarha, joka ei kyllä kokonsa puolesta vedä vertoja Oklahoma Cityn zoolle, mutta jossa sai hyvin vietettyä lämpimän iltapäivän.

Prairie dogs, mun ehdottomia lempparieläimiä nykyisin!
Emporiassa sentään on eläintarha, vaikkei se mikään kovin suuri olekaan
Täällä keskellä ei-mitään tosiaan huomaa sen eron, että ihmiset saattaa hyvinkin ajaa päivän aikana monia satoja kilometrejä päästäkseen kaupungista toiseen. Suomessa ei millään jaksaisi ajaa Turku-Helsinki väliä useita kertoja päivässä, mutta täällä samanpituisen matkan ajaminen on ihan normaalia. Osaapahan ainakin arvostaa taas Suomen lyhyitä välimatkoja.

Viimeiset neljä päivää jäljellä ihanassa kesäisessä Emporiassa, minkä jälkeen suuntana on ensin Chicago ja sitten Lontoo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti