ESU

ESU

lauantai 31. toukokuuta 2014

Chicago - nimensä mukaan tuulinen kaupunki

Chicago oli näin toukokuun loppupuoliskolla mun kolmen päivän reissun aikana erittäin kylmä ja sateinen. Talvitakki piti kaivaa matkalaukun pohjalta ja sateenvarjo sai olla auki koko ajan.

Chicagon miljöö koostuu erittäin vanhoista rakennuksista
Chicagossa asuin (ensimmäistä kertaa) airbnb:n kautta vuokraamassa huoneessa, ja omalla kohdalla airbnb toimi paremmin kuin hyvin. Airbnb on sivusto, jonne ihmiset voivat laittaa lyhyeksi ajanjaksoksi kerrallaan oman asuntonsa/ylimääräiset huoneensa vuokralle. Päätin antaa airbnb:lle mahdollisuuden ja vuokrasin yhden huoneen Wicker Parkista, joka on suhteellisen lähellä downtownia. Hostellin sijaan sain nyt kuitenkin oman makuuhuoneen ja oman kylppärin käyttöön, minkä lisäksi sain käyttää Johnin eli hostini/asunnon omistajan keittiötä ja olkkaria. Airbnb oli mielestäni erittäin helppokäyttöinen sekä luotettava sivusto, joten voin suositella muillekin tämän sivuston käyttöä!

Farmer's market on pieni, mutta kodikas: löytyipäs tuolta myynnistä myös suomalaista leipäjuustoa!

Chicagon downtown kuhisee ihmisiä, mutta tunnelma ei ole läheskään yhtä ahdistava kuin New Yorkissa tai LosissaChicagon kulttuurikeskus

Kulttuurikeskuksessa järjestettiin puolen tunnin bileet keskellä päivää. DJ soitti teknoa ja lattialta löytyi kaikenikäisiä joraamassa.

Millenium Park

Deep fried pizza
Chicagon tunnetuimpia ruokia ovat deep-fried pizza, hot dogit sekä popcornit. Hot dogit jäivät kokeilematta, mutta poppareita ja deep-fried pizzaa ehdin maistaa. Giordano'sin pizza ei kuitenkaan (yli tunnin odottamisen jälkeen) täyttänyt ennalta asetettuja odotuksia, mutta ehkä pizzan ystäville tämä suosittu herkku antaisi enemmän. Garretin kuuluisat popparit sen sijaan maistuivat: näitä nimikkopoppareita saa niin sokerilla kuin juustolla kuorrutettuna sekä monilla muillakin mauilla kyllästettyinä. Saa sieltä niitä peruspoppareitakin.

Popparibaariin sai jonotella
Planetarium
Chicagon planetario oli mielenkiintoinen paikka, jonka oli tosin kävellyt läpi parissa tunnissa.

Chicagon downtown

360 Chicago, entinen Joh Hancock tower
Chicagosta löytyy kaksi näköalatornia: John Hancock tower eli nykyinen Chicago 360 tower sekä Willi's tower, jossa on upea lasinen skydeck. Molemmat ovat saman hintaisia, joten helppouden vuoksi päätin mennä Chicago 360 toweriin katsastamaan maisemia. Tower muistutti Näsinneulaa Tampereella, sillä jokaiseen ilmansuuntaan aukeaa avoin ikkuna, josta voi ihastella maisemia.
10$ lisämaksulla pääset makoilemaan lasin päälle
Viimeisen illan päätteeksi kävin tutustumassa Navy Pieriin, jonne paikalliset perheet menevät viettämään vapaapäiviä. Luulin Navy Pierin olevan enemmän huvipuistomainen maailmanpyörineen, mutta Navy Pier koostuikin lähinnä ruokapaikoista sekä pelihallista. Mitään ihmeellistä tekemistä sieltä ei siis löytynyt, mutta leppoisassa kevätillassa oli ihan mukava istuskella veden äärellä ja ihailla downtownin korkeita taloja.

Navy Pier
Kaiken kaikkiaan Chicago on mukava, joskin kylmä, kaupunki, jonka nähtävyydet on kaluttu läpi kahdessa päivässä. Chicagoon matkaaville suosittelenkin ottamaan paljon lämmintä vaatetta mukaan. Ihmiset ovat ehkä Chicagon paras puoli, sillä lähes kaikki, joiden kanssa tuli vaihdettua pari sanaa matkan aikana, olivat poikkeuksellisen ystävällisiä. Vaikka Chicago onkin miljoonakaupunki, ei turisteille löydy hirveästi tekemistä. Chicagossa ajan saakin parhaiten kulumaan kahvilassa/ravintolassa istuskeluun, puistoissa kävelyyn sekä vanhan arkkitehtuurin ihasteluun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti