ESU

ESU

keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Huoneenjakamisen ilot ja surut

Näin neljä kuukautta myöhemmin on hyvä listata dormiasumisen hyviä ja huonoja puolia.

Plussat:
+ Helppous: koulu on ikkunan alla ja ruokalaan kävelee minuutissa. Erityisesti talvella tämä oli luksusta.
+ Ihmiset: dormissa on helppo tutustua ihmisiin. Parhaimpiin kavereihin täällä olenkin tutustunut hampaita harjatessa käytävävessassa.
+ Yhteiset tilat. Loungeen voi aina mennä hengailemaan, ja sieltä löytyy lähes aina joku juttukaveri. Samoin nyt keväämmällä dormin pihan rantalentiskenttä on ollut ahkerassa käytössä.

Innokkaimmat rantalentispelaajat on kentällä puoleen yöhön asti
Pyykinpesun lomassa kelpaa pelata airhockeyta

Dormin parhautta: erilaiset iltamat loungessa. Tällä kertaa lauletaan karaokea.

+/- Meal plan: en osaa päättää, onko tämä plussa vai miinus. Aluksi tykkäsin käydä ruokalassa syömässä: ei tarvinnut itse kokata, tiskata tai päättää, mitä söisi. Neljä kuukautta samoja pöperöitä syötyä alan pikkuhiljaa jo kyllästyä ruokalan sapuskoihin ja kaipaamaan omatekemiä annoksia.

Foodporn! Yleensä ruokalassa tarjoillaan possua, jota en syö, joten salaattibuffa on monena päivänä kovassa käytössä.


Miinukset:
- No se huoneenjakaminen. Monet dormissa asuvat kuitenkin juuri tykkäävät siitä, etenkin, jos kämppiksen kanssa on tosi hyvä kaveri. Itse omaa rauhaa rakastavana ja yksinasumiseen tottuneena olen välillä kironnut jaetun huoneen rauhattomuutta.
- Käytäväkeittiö/käytäväsuihku: omia ruokia on tosi vaikea kokkailla, sillä käytäväkeittiön tarvikkeet ovat kivikaudelta. Käytäväsuihku on menetellyt, kun en ole joutunut useinkaan jonottamaan suihkuun. Ihmeen hyvin 20 tyttöä on onnistunut sovittamaan aikataulunsa niin, ettei usein tarvitse jonotella.

Ahh, voin vaan kuvitella, miten luksukselta oma kylppäri tuntuu, kun palaan kotiin!

Kuva tammikuulta, eka ilta dormissa. Olin shokissa, nyt onneksi huone on jo viihtyisämpi.
Kaiken kaikkiaan olen viihtynyt dormissa ihan hyvin. Suosittelenkin dormia kaikille uusille vaihtareille, sillä dormiasuminen on helppoa ja kätevää sekä dormissa tutustuu todella hyvin paikallisiin. Moni suomalainen off-campuksella asuva opiskelija koki uusiin ihmisiin - ja eritoten Amerikkalaisiin - tutustumisen hankalaksi, sillä luennoilla saati luentojen välissä ei ole paljoa aikaa tehdä tuttavuutta.

Yksi lukukausi jaetussa huoneessa on kuitenkin mulle ihan tarpeeksi. Jos jäisin pidemmäksi aikaa, muuttaisin ehdottomasti pois kampukselta.

Off-campus vaihtoehdoista The Villas at Emporia on erittäin hyvä valinta. Mun pitikin alunperin muuttaa Villasiin, mutta sitten epäselvien sähköpostiviestien jälkeen päädyin kuitenkin dormiin. Eikä sinänsä harmita, että valitsin dormin. Jos kuitenkin jäisin Emporiaan vielä toiseksi lukukaudeksi, muuttaisin ehdottomasti Villasiin.

Vanessan luona kylässä Villasissa

Makuuhuone Villasissa ei ole suuren suuri, mutta ihan passeli opiskelijalle

Villas'n neljän hengen asunnon olohuone

Villas at Emporia

Villas'lla on myös oma uima-allas, poreallas sekä kuntosali... ei paha!

Villasin lisäksi toinen halpa off-campus -vaihtoehto on University appartments, joka on kyllä erittäin räjähtänyt verrattuna Villasiin, en siis itse suosittelisi tätä tuleville vaihtareille. Emporiasta voi myös vuokrata itse yksityiseltä asunnon, mutta jos haluaa päästä helpolla, suosittelen Villasia tai dormia.

Toivottavasti tästä oli apua asunnonvalinnassa tuleville ESU:n opiskelijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti