ESU

ESU

lauantai 23. marraskuuta 2013

TJ 35!Tervetuloa seuraamaan Anskun vaihtoblogia!

Olen kolmannen vuoden johtamisen opiskelija Turun kauppakorkeakoulussa. Tässä blogissa tutustutaan jenkkiopiskeluelämään keskellä Yhdysvaltojen mannerta. Vaihdon kohteena on Emporian kaupunki Kansasin osavaltiossa ja tarkoitus olisi viihtyä siellä puoli vuotta. Blogissa keskeisinä aiheina on opiskelijaelämän (siis opiskelun + muun elämän) lisäksi ruoka (miten voi selvitä puoli vuotta ilman raejuustoa?!), liikunta (onkohan siellä Les Millsin tunteja?) ja matkustelu (miten monta USA:n osavaltiota ehtii koluamaan puolessa vuodessa).

Monta vuotta olen haaveillut Yhdysvalloissa asumisesta ja opiskelusta, joten tuntuu ihan utopistiselta, että tämä unelma on toteutumassa. Nyt mielessä on aika ruusuinen kuva opiskeluelämästä Jenkeissä, joten saa nähdä, miten käsitykset muuttuu paikan päällä. Vaikka samalla tuntuu mielettömän hienolta muuttaa opiskelemaan ulkomaille, tulee pieni suru puseroon, kun joutuu luopumaan asunnosta, laittamaan harrastuksen jäähylle ja sanomaan heipat kavereille, poikakaverille ja perheelle. Nyt on kuitenkin paras hetki elämästä lähteä vaihtoon, eikä näin hyvää tilaisuutta voi jättää käyttämättä.  Puoli vuotta menee kuitenkin tosi nopeasti.

Matka alkaa 35:n päivän päästä - eli joko aivan liian pian tai sitten liian pitkän ajan päästä, en ole ihan varma. Ensin on suuntana Floridan Tampa, missä on tarkoituksena lomailla kaksi viikkoa ennen Kansasiin lentämistä! Sitä ennen vielä riittää matkavalmisteluja, joista lisää myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti